UltiMa

Eind 2011 hebben een aantal oud-studenten van Bedrijfsmanagement het initiatief genomen om het leven van de student op de Katholieke Hogeschool Sint-Lieven interessanter te maken door een studentenclub op te richten.

 

Oud- en huidige studenten van de afdeling Handelswetenschappen & Bedrijfskunde (H&B) zijn samengekomen om na te gaan of er ruimte was binnen de afdeling H&B voor een nieuwe studentenclub. Eind maart 2012 is dan studentenclub UltiMa geboren. Studentenclub UltiMa groepeert de studenten van de richtingen Bedrijfsmanagement en Office management van de afdeling H&B op de Katholieke Hogeschool Sint-Lieven, Campus Dirk Martens. Studentenclub UltiMa zet zich in voor de studenten van Bedrijfsmanagement en Office management door hen een extra leuke ervaring mee te geven bij het studeren. De naam UltiMa is afgeleid van 'Ultieme/Ultimate Managers'.

 

Sinds het academiejaar 2013-’14 is UltiMa op non-actief gezet. Vanuit de KaHo – nu Odisee – is een nieuwe studentenclub ontstaan, genaamd Lorem Ipsum. Lorem Ipsum verenigt naast Handelswetenschappen (UltiMa) ook de richtingen Onderwijs (Norgy) en Verpleegkunde (Nursaia).

 

Het schild van UltiMa draagt bovenaan, zwart op wit de naam. Daaronder wordt het schild in twee gedeeld, met linksboven de Vlaamse Leeuw. Linksonder het schild van de 'Ultimate Manager' waar de lijfspreuk (Bibo Ergo Sum) van de club in vermeld staat met erover het lint met de kleuren van de club. De volledige rechterkant wordt ingenomen door het monogram met op de achtergrond diagonaal de kleuren van de club in drie banden: blauw, groen en opnieuw blauw.

 

Schachten (kandidaat-leden) van UltiMa dragen traditioneel een lint van 27mm breed, met de clubkleuren in drie banden evenwijdig aan elkaar, over de linkerschouder. Commilitones (volwaardige leden) dragen eenzelfde lint, maar dan over de rechterschouder.

 

Leden van het praesidium dragen een breder lint (10cm) in dezelfde kleuren, waarop in het zwart de functies die zij vervullen en het bijpassend jaartal wordt aangebracht, samen met het schild en eventuele eretekens. Het lint is onderaan afgewerkt met zwartjes fransjes en Schuifband in zwart.

 

De praeses draagt het breedste lint (12cm), afgewerkt met gouden fransjes en afgeknoopt in goud (75 cm van schouder). Zijn functie en jaartal worden in het goud aangebracht.

De functies worden boven het schild aangebracht. De jaartallen onder het schild.

 

Clubcafé: Cosa Nostra (Aalst)

 

Senioren:

2013-'14: Bart "KO'ken" De Kock

2012-'13: Joeri "Abakkes" Stevens 

 

Clublied

Geschreven door Gunther Van Haut, Dimitri Stevens & Joeri Stevens op de tonen van Het Lied Van Hertog Jan

 

Wij, managers van Ultima

We staan parmant, met een pint in d’hand

De forma is al optima

Dus ga maar aan de kant

Bibo ergo sum, zingt Ultima, Bibo ergo sum

De forma is al optima

Tot ’s morgens houden wij stand

 

Schachten van Ultima zweren

We (ze) oefenen goed, elke dag als het moet

Het drinken zullen wij (zij) nog leren

We (ze) proberen met volle moed

Bibo ergo sum, zingt Ultima, Bibo ergo sum

Het drinken zullen wij (zij) nog leren

Ooit kunnen wij (zij) ‘t even goed

 

We zitten (zaten) op ’t Sint-Lieven

Wij studeren (studeerden) zwaar, delegeren (delegeerden) daar

We drinken naar believen

Zet de pinten maar al klaar

Bibo ergo sum, zingt Ultima, Bibo ergo sum

We drinken naar believen

En steunen steeds op elkaar