Geschiedenis

Lorem Ipsum werd in September 2014 opgericht door schachten, commilitones en praesidiumleden van drie clubs die toen nog actief waren op het

KAHO Sint-Lieven: Ultima (management), Nursaia (verpleegkunde) en Norgy (onderwijs).

 

Het doel was om van drie kleine clubs over te schakelen naar één verenigde club, in de hoop zo een grotere meerwaarde te kunnen creëren voor de studenten van de Aalsterse hogeschool. Een nieuwe frisse wind in de Aalsterse studentenstad met een nieuwe naam, nieuwe frisse moed, ideeën en vooral passie. Zelfs de hogeschool veranderde van naam en bestaat nu verder als Odisee Campus Dirk Martens.

 

Als clubcafé werd gekozen voor de Casa Romero, waar Pacha met veel plezier elke student voorziet van de nodige verfrissing. Op woensdag 8 februari 2017 vierden wij samen met Pacha de officiële overname van ons clubcafé. De naam Casa Romero veranderde naar Bar Romarin en ook het interieur veranderde helemaal.

 

In 2018 besloten wij om van clubcafé te veranderen. Hiervoor kozen we voor de Ravazjol, ook hier werden we meteen met open armen ontvangen.

 

Naast ontspanning werd er ook weer aandacht besteed aan het bouwen van nauwere banden met de school zelf en ook op studievlak werden er nieuwe initiatieven op poten gezet om de studenten te helpen. Studentenclubs zijn trouwens meer dan samenzijn alleen.

Als kleuren werd gekozen voor de drieband sabel-heraldisch zilver-sabel (Zwart-wit-zwart), een verwijzing naar de Aalsterse roots van de club, evenals naar de drukkersinkt waarmee Dirk Martens hier ooit geschiedenis schreef.

Op het einde van het schooljaar worden onze schachten dan ook ontgroend in de schaduw van zijn standbeeld op de Aalsterse Grote Markt (in de volksmond ook wel geheten: "de zwette maan").

 

Op het schild zien we bovenaan een band met in zwart op wit de clubnaam.

Daaronder zien we op het linkerveld de driekleur met in het goud de club-zirkel erop aangebracht.

Rechtsboven in het goud met een Vlaamse leeuw van sabel met keelse klauwen & tong

Daaronder de symbolen van de club: de inktpot, de pen en het potlood in sabel

Moederclubs